NL | EN

Advies magazijnbeheer

warehouse consultantsUKWA Winner 2016

Advies magazijnbeheer

Magazijnen, die een fundamentele bijdrage leveren en faciliteren binnen de meeste distributienetwerken, zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van verschillende taken die veel verder gaan dan alleen het opslaan en behandelen van pallets met goederen.

Traditioneel veel gebruikt voor een mix van productie-, opslag- en distributiedoeleinden hebben in de afgelopen jaren de groei van e-commerce en de uitbreiding van veel bedrijven naar buitenlandse markten voor nieuwe uitdagingen gezorgd bij de magazijnwerkzaamheden.

Resulterend in een hoger niveau van het picken van afzonderlijke items, grotere betrokkenheid bij ‘waarde toevoegende’ taken zoals configuratie en aanpassing en meer afhandeling van retouren, vereist dit een beter beheer en onderhoud van beproefde methoden om magazijnoplossingen te ontwerpen en capaciteit en productiviteit binnen bestaande operaties te vergroten.

De magazijnadviseurs van Supply Chain Consulting Group (SCCG) hebben ervaring met vele magazijnontwerp- en magazijnverbeteringsprojecten en hebben met succes projecten in veel bedrijfstakken voltooid. Onze klanten zijn onder meer supermarkten, fabrikanten van industriële en consumptiegoederen, leveranciers van auto-onderdelen en externe logistieke bedrijven.

Onze gespecialiseerde en zeer ervaren adviseurs voor magazijn- en distributiecentra hebben allemaal aanzienlijke operationele en managementervaring. De expertise van onze adviseurs op het vlak van magazijnontwerp strekt zich uit tot het specificeren van opslag- en handlingapparatuur en het ontwerpen van operationele methoden en processen.

Onze benadering van Warehouse Consulting

 • Nieuwbouwontwerp en herconfiguratie van bestaande magazijnen, picking- en distributiefaciliteiten
 • Geoptimaliseerd ontwerp / lay-out van faciliteiten, verwerking materialen en werkstromen
 • Passende technieken voor magazijn- en voorraadbeheer om de werkstroom en kosten te optimaliseren
 • Servicekosten per klant, verplaatstijden en picksnelheid-modellen om de geoptimaliseerde lay-outs en werkstromen te ondersteunen
 • KPI-ontwikkeling en performancemanagement
 • Magazijnbeheer en voorraadoptimalisatie
 • Ontwerp en automatisering logistieke afhandelingsystemen
 • Tactische voorraadlocatie(s) en picking-strategieën
 • Een betere voorspelbaarheid van de vraag om geoptimaliseerde voorraden mogelijk te maken
 • Specificaties voor operationele vereisten van WMS
 • Geoptimaliseerde streefvoorraden (holdingkosten versus bestelkosten versus service)
 • Geoptimaliseerd ontwerp van het distributienetwerk en passende kostmodellen
 • Logistiek netwerk en capaciteitsbeoordelingen individuele distributiecentra
 • Magazijnontwerp, lay-out en MHE-planning
 • Profilering van het vervoerspark en voorwaarde hulpmiddelen afgestemd op de vereisten van DC en klanten
 • Implementatie van douane- of accijnzen bij magazijnfaciliteiten volgens belastingprocedures

SCCG werkt nauw samen met en ondersteunt uw team om ervoor te zorgen dat de overwogen opties en de grondgedachte achter onze aanbevelingen goed worden begrepen. Zoals bij alle projecten, hanteert SCCG een benadering gebaseerd op feitenmateriaal, analyseert gegevens van systemen en observeert bestaande activiteiten om een duidelijk beeld te krijgen van de specifieke eisen en beperkingen van een klant.

Wij zijn volledig onafhankelijk van alle leveranciers van systemen en apparatuur, bedrijfsleden van de UK Warehousing Association (UKWA) en de leiders van Warehouse Consulting. SCCG streeft ernaar om consistent onpartijdig advies en ondersteuning te bieden, individueel afgestemd op de vereisten van elk bedrijf.

Gebruikmakend van onze industrienetwerken en nauwe werkcontacten, is SCCG altijd gemakkelijk in staat om klanten in de goede richting van potentiële leveranciers te wijzen of om namens u concurrerende aanbestedingen uit te voeren.

Bovendien kan SCCG verwachte productiviteitstarieven in  de markt bieden voor magazijnactiviteiten en advies geven over het ontwerp en de implementatie van prestatiemetingssystemen, die het best passen bij de specifieke projectvereisten van hun klant.

Het adviesteam op het gebied van magazijn en logestiek is zeer deskundig in het beoordelen van huidige processen en operaties; het ontwikkelen van oplossingen voor alle focusgebieden van materiaalbehandeling, inkoop en magazijn- en voorraadbeheer, inclusief tactische voorraadlocaties.

Dit is in aanvulling op pickingprocessen, voorraadbeheer en vraagplanning, ondersteunende activiteiten voor de leverancier, magazijnprestaties en kostenmeting met specifieke expertise in e-fulfilmentoperaties.

Al onze analyses en oplossingen die specifiek zijn voor uw vereisten, worden gepresenteerd met een duidelijke en beknopte grondgedachte en waar nodig geprijsd en getest. SCCG-klanten profiteren ook standaard van de eigen CAD-faciliteiten van het bedrijf voor het maken van magazijnindelingen, stellingsconfiguratie, automatisering, MHE en de logistieke planning van hulpmiddelen.

Wereldwijde online retailer opent in een recordtijd het Europees distributiecentrum!

Bodybuilding.com

VP UK Operations – Bodybuilding.com

The Supply Chain Consulting Group were engaged by Bodybuilding.com to optimise the facility design and layouts, provide the equipment specification and the procurement of it; ensure construction Health and Safety Compliance and site implementation, supplier and build co-ordination and commissioning support.…
View Testimonial

Aanvullende casestudies van een distributiecentrum

Triumph Motorcycles

Triumph Motorcycles Case Study

De Supply Chain Consulting Group snelt naar een wereldwijde logistieke triomf Triumph Motorcycles is een Britse fabrikant van motorfietsen in particulier bezit met productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Thailand, die wereldwijd inkopen bij verschillende leveranciers en afgewerkte motoren over……
View Case Study

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.