NL | EN

Logistiek advies

Logistiek advies

Het team van Supply Chain Consulting Group (SCCG) zijn gespecialiseerde logistieke consultants is zich ervan bewust zijn dat de vereisten variëren afhankelijk van de specifieke industriële sector. Zij hebben de expertise en ervaring binnen het team om aan de unieke vereisten van elk te voldoen, of het nu gaat om levensmiddelen, productie, detailhandel, automobiel of nutsvoorzieningen. Onze logistieke consultants zorgen ervoor dat een efficiënte logistiek-strategie kan worden ontwikkeld en geïmplementeerd, gemeten en continu verbeterd, zodat uw kosten worden geoptimaliseerd.

Een systematische methodologie gebaseerd op feiten gecombineerd met veel aandacht voor de specifieke vereisten van uw bedrijf om aanbevelingen te produceren die volledig zijn geprijsd, robuust en uitvoerbaar zijn. Ons team van professionele logistieke consultants heeft ervaring en kennis van het leveren van netwerkstrategieprojecten in alle belangrijke sectoren, in het VK en internationaal.

Het team heeft elk aanzienlijke operationele en managementervaring en is zeer deskundig in het beoordelen van huidige processen en operaties en het ontwikkelen van oplossingen. Dit geldt voor alle gebieden; materiaalbehandeling, inkoop, opslag en voorraadbeheer, inclusief regionale, nationale en wereldwijde ontwikkeling en implementatie van logistieke netwerken, transportmodelling en netwerkkosten, tactische voorraadlocaties, afhandelings- en pickprocessen, voorspelling vraag, geïntegreerde voorraadcontrole; leveranciersbeheer; operationele ondersteuning verkoop, inkomend en uitgaand logistiek management, prestatie- en kostenmeting.

SCCG logistieke consultancydiensten

De functies logistiek en distributie binnen de voorraadketen omvatten transport, voorraadbeheer en warehousing. Het is van cruciaal belang dat deze functies effectief worden beheerd en gecoördineerd, zodat de stroom van goederen en materialen in evenwicht wordt gebracht met de meest efficiënte kostenbasis en afgestemd op de eisen van de klant.

Als gevolg van voortdurende onvermijdelijke expansie, worden toeleveringsketen en daarmee Logistieke netwerken nu uitgebreid over een veelheid aan continenten, die zowel leveranciers als klanten omvatten.

Vervolgens is de wereld van technologie op dezelfde manier geëvolueerd en blijft deze zich ontwikkelen, terwijl we blijven opereren binnen een steeds veranderende wereldmarkt. Kansen binnen de voorraadketen worden hierdoor steeds competitiever en veeleisender.

Hoewel groei voor veel bedrijven een positieve eigenschap is, kan de introductie van extra complexiteiten die verband houden met bijbehorende activiteiten – waaronder zaken als etikettering, verpakking en retourlogistiek – helaas operationele complicaties veroorzaken. De Supply Chain Consulting-groep (SCCG) begrijpt dat operationele hindernissen kunnen optreden en opereren om eventuele problemen te verminderen en uiteindelijk te voorkomen.

 • Magazijn- en voorraadbeheer om de kwaliteit, kosten en efficiëntie van de verplaatsing en opslag van goederen te bewaken, de ordercyclus te coördineren en personeelsleden dienovereenkomstig in te zetten, inclusief volledige proces- en operator-SOP’s.
 • Netwerkplanning – het bouwen van transport-, inventaris- en locatiestrategieën rond uw klantenservice-doelen.

Transportroute plannen – om het optimale aantal en type vereiste middelen te bepalen. Wat is de beste locatie van de middelen en wat zijn de vereisten voor de infrastructuur om hen te ondersteunen.

Systeemintegratie – zorgen voor nauwkeurige prognoses van steeds complexere systemen van voorraadniveaus, levertijden, transportkosten en prestatie-evaluatie.

 • Materiaalbehandeling – inclusief mechanische handlingapparatuur, stellingen, automatisering en MHE-proces.

Projectmanagement – onze senior logistieke adviseurs werken samen met de klant om logistieke problemen te overwinnen en effectieve nieuwe oplossingen te produceren en te implementeren.

Casestudy's logistiek ontwerp

Triumph Motorcycles

Triumph Motorcycles Case Study

De Supply Chain Consulting Group snelt naar een wereldwijde logistieke triomf Triumph Motorcycles is een Britse fabrikant van motorfietsen in particulier bezit met productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Thailand, die wereldwijd inkopen bij verschillende leveranciers en afgewerkte motoren over de hele wereld distribueren. Het……
View Case Study

SCCG is gespecialiseerd in het leveren van externe, professionele ondersteuning voor:

 • Kostenbesparende opdrachten om goedkopere locaties voor productielocaties te zoeke
 • Voordelige manieren om het distributieproces uit te breiden
 • Projectmanagement
 • Nieuwbouwontwerp en herconfiguratie van bestaande magazijnen, picking- en distributiefaciliteiten
 • Geoptimaliseerd ontwerp/lay-out van faciliteiten, afhandelingsprocessen materialen en werkstromen
 • Magazijnautomatisering en afhandelingssystemen materialen, ontwikkeling en implementatiebeheer
 • Magazijn- en voorraadbeheer om de kwaliteit, kosten en efficiëntie van het transport en de opslag van goederen te bewaken
 • Ondersteuning bij bedrijfsfusies of overnames
 • Internationale bedrijfsuitbreidingen
 • Logistieke netwerkplanning met betrekking tot het bouwen van transport-, inventaris- en locatiestrategieën om specifieke richtlijnen voor klantenservice te bereiken
 • Nieuwe routes naar de markt door introductie van nieuwe technologieën, binnen nieuwe en bestaande faciliteiten
 • Beoordelingen van faciliteiten voor bedrijfsgroei
 • Plannen transportroute – om het optimale aantal en type benodigde vervoersmiddelen te bepalen; waar middelen het beste zijn gelokaliseerd en vereisten infrastructuur
 • Systeemintegratie – zorgen voor nauwkeurige prognoses van steeds complexere systemen van voorraadniveaus, levertijden, transportkosten en prestatie-evaluatie
 • Materiaalafhandeling – inclusief mechanische handlingapparatuur, stellingen, automatisering en MHE-proces

Al onze analyses en oplossingen die specifiek zijn voor uw vereisten, worden gepresenteerd met een duidelijke en beknopte grondgedachte en waar nodig geprijsd en getest.

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.