NL | EN

Triumph Motorcycles Case Study

De Supply Chain Consulting Group snelt naar een wereldwijde logistieke triomf

Triumph Motorcycles is een Britse fabrikant van motorfietsen in particulier bezit met productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en Thailand, die wereldwijd inkopen bij verschillende leveranciers en afgewerkte motoren over de hele wereld distribueren. Het bedrijf bouwt motorfietsen sinds 1902 en is daarmee de oudste fabrikant van motorfietsen ter wereld. Met toenemende naamsbekendheid produceren ze momenteel circa 50.000 motorfietsen per jaar in 16 verschillende modellenreeksen die wereldwijd worden verkocht via een netwerk van distributeurs en dochterondernemingen, waarvan meer dan 75% van de fietsen buiten het VK wordt verkocht.

Triumph Motorcycles schakelde The Supply Chain Consulting Group (SCCG) in om hun geconsolideerde wereldwijde vracht- en logistiekstrategie te herzien en verder te ontwikkelen, met als doel één enkele logistieke dienstverlener in dienst te nemen voor hun wereldwijde vrachtactiviteiten.

“We zijn onder de indruk van het niveau van expertise dat SCCG heeft ingebracht in het hele project; en het diepgaande begrip dat ze hebben van de vereisten om onze logistieke doelstellingen te bereiken. De consultants hebben het hele proces volgens strakke tijdschema’s beheerd en tegelijkertijd uitstekende communicatie met ons onderhouden. Ze toonden een hoge mate van flexibiliteit en creativiteit en leverden uitstekende resultaten op én zorgden voor een solide werkrelatie; zozeer zelfs dat we het SCCG-team opnieuw hebben ingeschakeld om onze Europese aanbesteding voor de logistiek en distributie van afgewerkte motorfietsen te ontwikkelen en te beheren. ” CEO – Triumph

De SCCG-consultants werkten nauw samen met het inkoop- en logistiekteam van Triumph en beheerden het wereldwijde aanbestedingsproces in zijn geheel, inclusief het ontwikkelen van de aanbestedingsbereik en het responsformat voor de initiële pre-aanbestedingskwalificatie en het definitieve aanbestedingsdocument, de evaluatie van alle reacties en selectie van een korte lijst van beide processen tot en met het beheer van de uiteindelijke leverancierspresentaties.

Het tweede aanbestedingsproject volgde een soortgelijke projectmethodologie als die van het eerste project en was gericht op de uiteindelijke levering van motorfietsen aan het uitgebreide pan-Europese dealernetwerk dat specifieke logistieke vereisten heeft die uniek zijn voor Triumph.

“We hebben nauw samengewerkt met het Triumph-managementteam en zijn erg trots om geassocieerd te worden met het merk Triumph …” zegt SCCG-directeur – Gideon Hillman “… we zijn natuurlijk erg blij dat ze ons hebben gevraagd om met hen samen te blijven werken om verdere resultaten te boeken  op andere Supply Chain en Logistieke projecten. “

Other Clients in this Sector

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.