NL | EN

Logistieke netwerkstrategie

Logistieke netwerkstrategie

Het logistieke netwerk verbindt fabrikanten, leveranciers, groothandelaren, detailhandelaren en consumenten en is daarom een belangrijk onderdeel binnen de toeleveringsketen. Transport-, magazijn- en distributiecentrumoperaties verbinden fabrikanten met eindgebruikers (direct of indirect). Afhankelijk van een strategisch planningsproces, vertrouwt het logistieke netwerk binnen de toeleveringsketen sterk op bedrijven die een holistisch perspectief hebben bij het plannen van hun voorraadketenprocessen.

De deskundige logistieke adviseurs van The Supply Chain Consulting Group (SCCG) hebben een reeks Britse en Europese logistieke infrastructuur- en netwerkbeoordelingen, strategische en tactische ontwikkeling en optimalisatieprojecten uitgevoerd (inclusief implementatieondersteuning indien nodig). Zij realiseerden dit voor veel bedrijven en organisaties, waaronder grote Britse en Europese retailers, FMCG-leveranciers, e-commerce-operaties, fabrikanten, groothandels, nutsbedrijven en bouwbedrijven en externe logistieke dienstverleners.

Logistieke netwerk, planning en strategisch ontwerp

De planning en ontwerp van een logistiek netwerk omhelst het bouwen van transport-, inventaris- en locatiestrategieën rond uw klantenservicedoelstellingen, zodat het totale pakket de beste service krijgt tegen de laagste kosten. Bedrijven besteden vaak veel tijd en kosten aan het ‘optimaliseren’ van slechts één element van het netwerk, zonder de negatieve kosteneffecten op te merken die dit elders kan hebben.

Het cruciale element in elke planning en ontwerp van een logistiek netwerk is het inbouwen van alle beperkingen en variabelen in één dynamisch bedrijfsmodel. Het team van SCCG is zeer ervaren in het ontwikkelen van dit soort modellen en heeft de vaardigheden om niet alleen het datamodel snel op te bouwen, maar om vervolgens een geoptimaliseerde oplossing te produceren met behulp van verschillende programmeertechnieken. Zij hebben natuurlijk de ervaring, expertise en enig gezond verstand.

Logistieke netwerkstrategie en optimalisatie

We voeren regelmatig logistiek netwerkontwerp en optimalisatieprojecten uit met onze klanten, hetzij als een totale beoordeling of in specifieke modules, waaronder:

 • Op kosten gebaseerde analyse van het zwaartepunt voor enkele DC- en/ of meerdere RDC-locaties
 • Opbouwen van scenario’s voor logistiek netwerk
 • Logistiek netwerk en capaciteitsbeoordelingen van individuele distributiecentra (DC)
 • Geoptimaliseerd ontwerp van het distributienetwerk en passende kostmodellen
 • Mogelijkheden routeplanning transport
 • Van faciliteit tot afstemming klant
 • Profilering van het transportvloot en vereisten hulpmiddelen afgestemd op de vereisten van DC en klanten
 • Geoptimaliseerd ontwerp / lay-out van faciliteiten, afhandeling materialen en werkstromen.
 • Geoptimaliseerde streefvoorraden (holdingkosten versus bestelkosten versus service)
 • Tactische voorraadlocatie(s) en picking-strategieën
 • Ondersteuning bij implementatie van strategie
 • 3PL-evaluatie en uitbesteding ontwikkeling en beheer van aanbestedingen

Al onze analyses en oplossingen zijn specifiek voor uw vereisten en worden gepresenteerd met een duidelijke en beknopte grondgedachte en waar nodig geprijsd en getest.

Recensies

Bodybuilding.com

VP UK Operations – Bodybuilding.com

The Supply Chain Consulting Group were engaged by Bodybuilding.com to optimise the facility design and layouts, provide the equipment specification and the procurement of it; ensure construction Health and Safety Compliance and site implementation, supplier and build co-ordination and commissioning support.…
View Testimonial

Routeplanning transport

In een bedrijf met een eigen transportvloot, moeten de transportmiddelen en de ondersteunende infrastructuur periodiek worden herzien om rekening te houden met veranderingen ten aanzien van klanten, verkoopvolumes en productportfolio’s over verloop van tijd. De kosten van een transportvloot vormen vaak het grootste element van de marktkosten van een bedrijf. Met stijgende brandstofprijzen en overwegingen van invloed op het milieu is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat transportmiddelen perfect zijn afgestemd op leveringsvereisten.

Middelen transportvloot optimaliseren

Strategische planning van vervoersmiddelen kan een zeer complex proces zijn. Om een echt geoptimaliseerde transportbehoefte te ontwerpen moet een bedrijf in staat zijn om alle variabelen in het logistieke netwerk te overwegen, met behulp van gespecialiseerde technieken.

De consultants van SCCG gebruiken een reeks zeer gespecialiseerde transportplanningssoftware, zowel industriestandaard als bedrijfseigen systemen. Door deze systemen te gebruiken, kunnen onze transport- en distributieconsultants alle variabelen beschouwen binnen een raamwerk van meerdere scenario’s, bijvoorbeeld wat als het transportvloot wordt verkleind of de eisen veranderen? Wat als klantenbestellingen worden geleverd tussen specifieke tijdvensters of op een speciale dag? Wat is de impact van consolidatie van ladingen en vaste tijdsperioden? enz.

De softwaremodeling ondersteunt scenarioanalyse en stelt de transport- en distributieconsultants in staat om het optimale aantal en type benodigde voertuigmiddelen te bepalen; waar die middelen het beste zijn gelokaliseerd en welke infrastructuur er moet zijn om ze te ondersteunen.

Op basis van deze informatie kan het adviesteam onze klanten vervolgens een gedetailleerd transportmiddelenplan verstrekken dat volledig is geoptimaliseerd voor de behoeften van het bedrijf.

Onze aanpak voor het ontwerpen en optimaliseren van transport

 • Ten eerste werken we met u samen om uw vereisten op het gebied van klantenservice te begrijpen, zoals doorlooptijden van bestellingen, bestelfrequentie en leveringsbeperkingen
 • We krijgen inzicht in hoe u uw bestaande klanten bedient per regio en verkoopkanaal
 • Er wordt een situationele analyse uitgevoerd; operationele processen en volumestromen worden in kaart gebracht en de kosten om klanten te bedienen worden geanalyseerd per kanaal en regio
 • Op basis van de situatieanalyse doen we aanbevelingen voor kostenbesparingen en stellen we voor hoe hiaten in de verwachtingen van de klantenservice te overbruggen
 • Aanbevelingen bevatten details over het potentiële investeringsrendement en het gemak van implementatie
 • We helpen u ook bij de planning en uitvoering van onze aanbevelingen

Klantbehoeften versus optimalisatie

We begrijpen de balans tussen klantbehoeften en optimalisatie. Van de implementatie van routeplanningssoftware tot het openen/sluiten van overslaglocaties of alternatieve routes voor het op de markt brengen van uw goederen. De gespecialiseerde consultants voor logistieke netwerkstrategie van The Supply Chain Consulting Group geven altijd aanbevelingen op maat voor uw bedrijf die transport en netwerkactiviteiten optimaliseren zonder de behoeften van uw klanten in gevaar te brengen.

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.