NL | EN

Advies optimalisatie voorraadketen

supply chain management

Advies optimalisatie voorraadketen

Het vooraadketenbeheer  is de strategische coördinatie van bedrijfsfuncties binnen een bedrijf met als doel het bereiken van de meest efficiënte verplaatsing en opslag van goederen van punt van herkomst naar punt van consumptie.

Moderne voorraadketens zijn vaak zeer complex en omvatten een ingewikkelde organisatie en optimalisatie, waarvoor soms onderhoud en beheer van derden binnen de voorraadketen nodig is.

De adviseurs van Supply Chain Consulting Group (SCCG) geven met succes advies over de optimalisatie van toeleveringsketens aan vele Britse en internationale bedrijven van verschillende grootte in meerdere bedrijfstakken, waaronder: FMCG, Retail, e-commerce, drank- en foodservice-sector, nutsbedrijven, bouw, mode, uitbesteding van algemene productieprocessen, automobielindustrie en technologische branche.

Onze deskundige specialisten op het gebied van voorraadketens hebben cost-to-serve modellen gebouwd waarmee bedrijven verborgen winstpotentieel kunnen onthullen door inzicht te krijgen in de kosten voor het bedienen van specifieke klanten en producten. Inzicht in de individuele prioriteiten van elke klant en de specifieke complexiteit van elk bedrijf is belangrijk. Het SCCG-team maakt zorgvuldig gebruik van specifieke modellen om voor elke klant oplossingen op maat te bouwen.

Synoniem met toeleveringsketen is voorraadoptimalisatie, waarvoor onze supply chain-consultants ‘inventarismodelling’ gebruiken om het juiste voorraadniveau voor elke gegeven situatie vast te stellen – waarbij de behoefte om goede klantenservice te behouden in evenwicht wordt gebracht met de wens om werkkapitaal te minimaliseren.

Als onderdeel van de wereldwijde toeleveringsketen – import, export en logistiek – is het deel van de voorraadketenprocessen dat de efficiënte, effectieve voorwaartse en achterwaartse stroom en opslag van goederen, diensten en gerelateerde informatie tussen het punt van herkomst en consumptie, implementeert en controleert om te voldoen aan de douane- en klantenvereisten.

Een proces dat deel kan uitmaken van een breder werkprogramma of een project op zich kan zijn. Voorraadmodelling kan worden gebruikt om het juiste voorraadbeleid voor een groot aantal SKU’s te definiëren – bijvoorbeeld welke SKU’s in lokale vestigingen moeten worden opgeslagen en welke in één nationaal centrum moeten worden bewaard.

De volledige integratie van de leveringscyclus vereist inzicht in het volledige proces. Het begrijpen van de materiaalstromen, waar materiaal zich op elk moment bevindt, het kennen van mogelijke knelpunten en probleemplekken, komt niet alleen de leverancier/ vervoerder, maar ook de logistieke dienstverlener ten goede om het gebruik van middelen te maximaliseren.

In een steeds meer geglobaliseerde economie is de behoefte aan expertise in het optimaliseren van internationale toeleveringsketens nog nooit zo groot geweest. Dit is een complex gebied, waar regelgeving en optimale werkwijze snel kunnen veranderen. Veel organisaties slagen er soms helaas niet in om hun voorraadketen echt te coördineren en ‘sub-optimaliseren’ vaak door elke functie binnen de voorraadketen als een silo te behandelen. Dat wil zeggen gericht op reducties in de voorraad van eindproducten zonder de gevolgen voor de economische batchgroottes in evenwicht te houden. Of er worden grondstoffen in bulk ingekocht zonder rekening te houden met de impact op het werkkapitaal en de opslagkosten.

 

Het optimaliseren van uw voorraadketenSales & Operations Planning (S&OP)

Dergelijke ‘sub optimalisatie’ van voorraadketens resulteert vaak in beperkte zichtbaarheid, verborgen kosten en gefragmenteerde teams die tegen elkaar werken. Het gevolg: als bij het ene team de kosten worden verlaagd, ze bij het andere worden verhoogd.

Het SCCG-team heeft echter de expertise die nodig is om de uitgebreide beoordeling en het procesbeheer van uw voorraadketen te garanderen. Onze gespecialiseerde consultants op het gebied van internationale voorraadketens zijn volledig op dit gebied gericht.

Weet u zeker dat bij uw besluitvorming rekening wordt gehouden met alle mogelijke compromissen binnen de toeleveringsketen om tot het beste resultaat te komen?

Wat uw eisen ook zijn, SCCG past het advies voor de voorraadketen aan, speciaal om u te helpen. Bij The Supply Chain Consulting Group helpen onze adviseurs u om een geïntegreerde aanpak te ontwikkelen om uw toeleveringsketen te optimaliseren door specialistische vaardigheden aan te bieden op het gebied van:

  • Douane- en invoerrechten
  • Logistieke netwerkoptimalisatie
  • Bedrijfsvormgeving
  • Implementatie projectmanagement
  • Magazijnmanagement
  • Voorraadanalyse

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.