NL | EN

Voorraadbeheer

Voorraadbeheer

Voorraad is voor de meeste bedrijven een cruciaal element, maar verschillende functies binnen een bedrijf hebben verschillende opvattingen over hoeveel voorraad er zou moeten zijn. Verkoop wil vaak grote hoeveelheden voorraad om service te garanderen, financiën willen dat de voorraad tot een minimum wordt beperkt om het werkkapitaal te verminderen en de bedrijfsvoering wil voldoende grondstof om de apparatuur efficiënt te laten werken. Bovendien moeten alle voorraden van de juiste kwaliteit zijn, op de juiste plaats, op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid zijn gepositioneerd. De moeilijke taak van voorraadbeheer is om al deze behoeften in evenwicht te brengen en te voorzien.

Is uw voorraad geoptimaliseerd?

Al te vaak gebruiken bedrijven ‘vuistregel’-technieken voor voorraadbeheer die niet bestand zijn tegen toetsing. Deze technieken zijn niet wetenschappelijk of feitelijk en zijn vaak gebaseerd op perceptie of abstracte ervaring. Bij veel bedrijven leidt dit tot een te hoge voorraad, ‘hamster’-voorraden en tegenstrijdige ideeën tussen verkoop, financiën, werkzaamheden en de toeleveringsketen over hoeveel voorraad er werkelijk nodig is.

In elk bedrijf kan een op feiten gebaseerd voorraadbeleid worden ontwikkeld

Er zijn bewezen methodologieën en formules die het voorraadniveau kunnen optimaliseren ten opzichte van alle criteria voor service, werkkapitaal en gebruik van apparatuur. Dit beleid kan met de goedkeuring van alle functies worden ontwikkeld en ingevoerd. Ze kunnen een duidelijke grondgedachte en logica achter de resulterende voorraadniveaus aantonen en ze kunnen alle behoeften van het bedrijf in evenwicht brengen en optimaal voorzien. Ons adviesteam voor  voorraadbeheer is zeer bedreven in de ontwikkeling van een voorraadbeleid. We hebben veel kennis en ervaring in het definiëren van beleid, formules en berekeningen die ervoor kunnen zorgen dat voorraadniveaus volledig worden geoptimaliseerd, gerechtvaardigd en in evenwicht zijn met alle functionele behoeften. Bekijk de typische voorraadbeheergebieden die door onze consultants worden overwogen om de voorraadprestaties te optimaliseren of neem nu contact met ons op om uw behoeften m.b.t. voorraadbeheer te bespreken.
 

Voorraadoptimalisatie

Bij SCCG streven we er altijd naar om een zo breed mogelijk onderzoek uit te voeren om ervoor te zorgen dat elementen van uw magazijn, pick- en verzendprocessen niet ‘sub-geoptimaliseerd’ zijn. We zijn zeer ervaren in het analyseren en ontwikkelen van oplossingen op alle gebieden van materiaalbeheer, inkoop, winkel- en voorraadoptimalisatie en -beheer, inclusief strategieontwikkeling, voorraadlocatie, afhandelings- en pickprocessen, vraagprognose, geïntegreerde voorraadcontrole, leveranciersbeheer, operationele ondersteuning leveranciers en prestatiemeting.
 
We zijn trots op onze belangrijkste analytische vaardigheden, met details die verder gaan dan de ‘optimale werkwijze magazijn’. Al onze analyses en oplossingen zijn specifiek voor uw vereisten, geprijsd, getest en gepresenteerd met een duidelijke en beknopte grondgedachte. Een volledige set van operator- en proces-SOP’s en een gedetailleerd implementatietraject ondersteund door verschillende hulpmiddelen voor het voorraadbeheer. Onze consultants zijn ervaren in magazijnoperaties met verschillen temperaturen, beheer en implementatie in alle sectoren.
 

Onze benadering van voorraadbeheer

  • Passende technieken voor magazijn- en voorraadbeheer om de werkstroom en kosten te optimaliseren
  • Geoptimaliseerde streefvoorraden (holdingkosten versus bestelkosten versus service)
  • Geoptimaliseerd magazijnontwerp/winkelindeling, afhandelingsprocessen en werkstromen
  • Tactische voorraadlocatie(s) en picking-strategieën
  • Veiligheidseisen voorraad om te voldoen aan gespecificeerde servicedoelstellingen
  • Een betere voorspelbaarheid van de vraag om geoptimaliseerde voorraden mogelijk te maken
  • Magazijnautomatisering en ontwikkeling logistieke afhandelingsystemen en implementatiebeheer
  • Dynamische streefvoorraden die verschillende vraagpatronen weerspiegelen
  • Specificatie van operationele vereisten voor WMS
  • Servicekosten en tariefmodellen om gekozen geoptimaliseerde oplossingen te ondersteunen

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.