NL | EN

Kerry Group Case Study

De Supply Chain Consulting Group beoordeelt de logistieke netwerkstrategie voor Kerry Group

Kerry Group’s oorsprong gaat terug tot een klein zuivelbedrijf in het zuidwesten van Ierland in 1972; die in minder dan 40 jaar uitgroeide tot een wereldwijde multinational. Kerry Group (voorheen North Kerry Milk Products Limited (NKMP) begon als een particulier zuivelbedrijf in het zuidwesten van Ierland voordat het een zuivelcoöperatie werd (Kerry Co-operative Creameries Ltd – Kerry Co-op), dat in januari 1974 actief werd).
Van 1974 tot 1979 breidde Kerry zijn melkactiviteiten uit. De nieuwe coöperatie verwierf in 1978 de onafhankelijke Killarney, Limerick en Ballinahina Dairies, die later onderdeel werd van Kerry’s Dawn Dairies, samen met Galway en Moate Dairies.

Tegenwoordig is Kerry Group een organisatie met 23.000 medewerkers, gevestigd in zes continenten – allemaal met hetzelfde doel: consumenten over de hele wereld verrassen en voeden met producten waar mensen van genieten en zich beter bij voelen.
Kerry Group heeft drie locaties voor de verwerking van ingrediënten in Ierland als onderdeel van de Global Taste and Nutrition-activiteiten. De drie vestigingen (Charleville, Listowel en Newmarket) verwerken samen ongeveer 1 miljard liter melk per jaar om de verschillende producten te vervaardigen.

De meeste producten worden geleverd of opgehaald met 3PL-netwerken, maar andere transportnetwerken van de Kerry Group worden ook gebruikt voor sommige gekoelde klantenproducten/geconsolideerde leveringen.

Het managementteam van de Kerry Group heeft de Specialist Logistics en Supply Chain Consultants bij The Supply Chain Consulting Group geraadpleegd om hun huidige logistieke netwerkstrategie te herzien en gebieden te identificeren die binnen hun huidige netwerk moeten worden geoptimaliseerd, terwijl ze tegelijkertijd potentiële efficiënte strategieën aanbevelen om aan toekomstige zakelijke eisen te voldoen.

De Specialist Consultants hebben relevante bedrijfsbezoeken ter plaatse uitgevoerd om de belangrijkste magazijnprocessen van Kerry Group te begrijpen, inclusief maar niet beperkt tot: opslag, aanvulling, orderverzameling, verpakking, verzending en voorraadbeheer. De consultants onderzochten ook hoe de Kerry Group-faciliteit omging met traag bewegende en verouderde voorraad.

Na hun beoordeling van de operationele processen van Kerry Group, heeft het team van The Supply Chain Consulting Group kansen voor kosten- en servicevoordelen binnen de bestaande magazijninfrastructuur geïdentificeerd. De Specialist Consultants stelden een programma van initiatieven op op basis van kosten en implementatiegemak, en gaven Kerry Group advies over de implementatie van elk initiatief.

Met de steun van de Specialist Logistics en Supply Chain Consultants van The Supply Chain Consulting Group, heeft het managementteam van The Kerry Group met succes hun huidige logistieke netwerkstrategie herzien. De Specialist Consultants hebben aanbevelingen opgesteld voor de initiële en voortdurende optimalisatie van het distributienetwerk van Kerry Group en mogelijke strategieën om te voldoen aan toekomstige eisen en productproductieprofielen.

Other Clients in this Sector

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.