NL | EN

Greene King Case Study

INTEGRATIE EN CONSOLIDATIE VAN HET LOGISTIEKE NETWERK VOOR DE RETAILACTIVITEITEN VAN DE VK PUB KETENS

Greene King werd in 1799 opgericht in Bury St. Edmunds, in Suffolk, en is nu de grootste geïntegreerde pubketen en brouwer van het land. In mei 2015 bezat en/of beheerden zij populaire nationale merken zoals Hungry Horse, Old English Inns en Loch Fyne Seafood and Grill; terwijl ze ook de grootste bierbrouwers van het VK zijn met merken als Greene King IPA en Old Speckled Hen.

In juni 2015 verwierf Greene King de Spirit Pub Company plc, dat meer dan 1.200 pubs aan zijn portfolio toevoegde, waaronder merken als Flaming Grill, Taylor Walker en Chef & Brewer. Greene King Brewing & Brands heeft twee brouwerijen, in Bury St Edmunds en in Dunbar. Het is de leidende brouwer van cask ale in het Verenigd Koninkrijk met een iconisch portfolio aan ale-merken, waaronder Greene King IPA, Old Speckled Hen, Abbot Ale en het toonaangevende ale-merk van Schotland, Belhaven Best; met de lancering van het St Edmund Brewhouse in 2013 om hun portfolio van ambachtelijke ales te verbeteren.

Na de overname van Spirit Pub Company plc, identificeerde Greene King de noodzaak om de twee afzonderlijke logistieke operaties (Greene King en voormalig Spirit Pubs) te consolideren om het totale aantal kilometers en de totale operationele kosten te minimaliseren. Greene King begreep dat ze deskundige ondersteuning en begeleiding nodig hadden om hun strategische project voor de integratie van hun drankendistributie uit te voeren, en schakelden daarom de Logistics Network en Supply Chain Specialists in bij The Supply Chain Consulting Group (SCCG).

Het SCCG-team, in samenwerking met het managementteam van Greene King, voerde een gedetailleerde evaluatie uit van de bestaande toeleveringsketen voor dranken en logistieke netwerken per bezorging en pub om de optimale distributiestrategie vast te stellen.

In het kader van dit project ontdekten de consultants dat het toenmalige contract tussen Spirit Pubs en hun toenmalige leverancier een betrouwbare bezorgdienst bood die de voordelen had dat alle voedsel en goederen die niet voor wederverkoop bestemd waren, in één enkele levering werden geïntegreerd, terwijl het ook een terugroute was voor afval.

De Specialist Consultants toonden aan dat ondanks het feit dat meerdere leveringen door verschillende leveranciers gunstig leken, het goedkeuren van slechts één belangrijke logistieke dienstverlener de supply chain-teams beter in staat zou stellen effectief te onderhandelen met de toeleveringsbasis om voordelen te behalen en te maximaliseren; een daarvan is lagere distributiekosten per item; terwijl tegelijkertijd wordt gewaarborgd dat Greene King-pubs zouden profiteren van de aanpak van één bezorging/één contactpunt en de bepalingen inzake recycling/afval.

Deze suggestie van uniforme levering werd ondersteund door de huidige algemene trend in de branche van centralisatie van logistiek, aangedreven door macrotrends van marktconsolidatie tot stedelijke logistieke druk als gevolg van steeds toenemende congestie en regulering. Door het managementteam van Greene King aan te moedigen om de consolidatie van hun logistieke netwerken over te nemen, heeft het SCCG-team met succes een commercieel voorstel binnengehaald van hun bestaande kernleverancier om hun aanbod uit te breiden met de Greene King-pubs, om Greene King een oplossing te bieden om de consolidatie van hun voorgestelde geïntegreerde logistieke netwerk te ondersteunen.

Na de succesvolle consolidatie van hun logistieke netwerk, schakelde Greene King vervolgens SCCG opnieuw in voor twee bijkomende projecten; “Pick face-optimalisatie” voor item- en krat-pakken voor bieren en sterke drank op fles, en om een geoptimaliseerd magazijn en distributiecentrum te ontwerpen voor een nieuwe faciliteit voor vaatjes, vaten en gebottelde dranken.

Other Clients in this Sector

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.