NL | EN

Diageo Case Study

Diageo - neemt de magazijn- en logistiekspecialisten van The Supply Chain Consulting Group in dienst - Warehouse Design and Layout - nieuwe faciliteiten in Kenia, Tanzania en Oeganda

Diageo is een wereldleider in alcoholische dranken met iconische merken in sterke drank, bier en wijn. Zij produceren hun merken vanuit meer dan 200 locaties in meer dan 30 landen. Diageo streeft naar efficiënte, duurzame productie volgens de hoogste kwaliteitsnormen; en hun door export geleide International Supply Centre (ISC) heeft meer dan 4.000 mensen in dienst op meer dan 55 locaties in Schotland, Engeland, Ierland, Italië en Nederland.

De Diageo-bedrijven in Oost-Afrika (in dit geval Kenia, Tanzania en Oeganda) hebben plannen ontwikkeld voor nieuwe magazijnen om de komende tien jaar bedrijfsgroei te ondersteunen en kern-SKU’s te leveren, geproduceerd door de brouwerijen en geleverd aan de magazijnen.

Diageo is een door verkoop geleide organisatie en hun passie is om ervoor te zorgen dat Diageo-producten beschikbaar zijn op de plaatsen waar consumenten ze willen. Diageo werkt hard om geweldige consumentenervaringen te bieden en streeft altijd naar een groter verkoopbereik.

Diageo schakelde de gespecialiseerde Warehouse and Supply Chain Consultants, The Supply Chain Consulting Group (SCCG), in om een voorstel te doen om de huidige Diageo-magazijnontwerpen te herzien en te valideren, terwijl tegelijkertijd een onafhankelijk ontwerp en lay-out voor de nieuwe faciliteit werd ontwikkeld.

De consultants van SCCG voerden een gedetailleerde herziening en analyse uit, waarbij ze processen beoordeelden, inclusief lay-out- en afhandelingsmethoden, waardestromen en operationele procedures, om hen in staat te stellen de huidige ontwerpen te valideren en vervolgens afzonderlijke geïnformeerde, maar onafhankelijke magazijnontwerpen te ontwikkelen.

Na hun beoordelingen hebben de Warehouse Consultants van SCCG Diageo voorzien van voorstellen voor geschikte nieuwe magazijnontwerpen, waarbij tegelijkertijd rekening werd gehouden met efficiëntie, productiviteit, huidige productstromen en toekomstige bedrijfsgroei.

Met behulp van CAD-tekeningen van de ontwerpoptie die de voorkeur had, presenteerde SCCG Diageo een gefundeerde grondgedachte en een kostenanalyse voor hun uiteindelijke voorgestelde faciliteitsontwerp.

Naast het ondersteunen van Diageo met verschillende magazijnontwerpen in de regio, werkt SCCG nu samen met hen voor de installatie van biomassa-installaties op elk van de sites waar de nieuwe magazijnfaciliteiten zijn geïmplementeerd.

Other Clients in this Sector

Specialisten voorraadketen en logistiek

Bel ons +44(0) 1926 430 883​

Specialisten met veel ervaring in alle aspecten van voorraadketens en logistieke operaties, ditributienetwerk-strategie, netwerkstrategie, opslagactiviteiten,  logistiek e-commerce en ontwerp van magazijn en distributiecentra.